Een blije, opgeluchte moeder

Soms kun je als moeder je dochter niet helpen. Ik heb een sterke band met mijn dochter van 10. Ondanks dat wij alles bespreken, voelde ik dat ik haar niet kon helpen, heel frustrerend. Ik raakte geïrriteerd, waarop mijn dochter geen goede reactie gaf, wat logisch is.
Toen zag ik een oproep op Facebook van Kinderpraktijk de Uitdaging. Nou… Uitdaging aangenomen. We mochten langskomen.
Na het tweede gesprek kwam mijn dochter bij me zitten en gaf aan dat ze zich geholpen voelde en dat het erg gezellig was met Marsha. Er viel een last van mijn schouders, maar we waren er nog niet. Na het vierde gesprek zei mijn dochter: ‘Nou, ik denk dat ik het wel weer alleen kan.’ Ik wist niet wat ik hoorde! Wat mij als moeder niet lukte in een paar maanden, was opgelost in vier gesprekken!
In deze periode is mijn dochter anders na gaan denken over hoe zij situaties anders kan bekijken en aan kan pakken.
Het heeft geholpen, maar nog was ik verbaasd.
In ons laatste gesprek hebben we met z’n drieën alles nagelopen en gekeken of er nog iets was wat lastig of vervelend was. Dit was niet het geval.
Opgelucht als moeder zijnde, blij voor mijn dochter, omdat ze nu sterker in ‘t leven staat. Maar we weten ook dat we er niet alleen voor staan. Marsha is onze steun en hulp geweest. Nog mooier is… ze zal in de toekomst er voor ons zijn als het nodig is.

Lieve Marsha bedankt.
Bedankt dat je mijn dochter weer sterk hebt gemaakt en een taak van mij (die ik niet kon vervullen) hebt overgenomen.

Lieve moeder,
Bedankt voor het in mij gestelde vertrouwen. 
Ik heb het met liefde gedaan. En ik hoop nog vele kinderen verder te helpen.

(Deze recensie is uiteraard met toestemming geplaatst.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *